Møte nr. 500 ble avholdt 24. september 2008

Møte nr. 500 måtte markeres. Det møtte 27 medlemmer og formann Ragnar Moe åpnet med en kort redegjørelse av noen av de kjente variantene på NK nr. 1. Grunnen var at Willy Østberg hadde lagt fram ideen om å servere bløtkake med dette merket ”malt” på kaken. Den ble bestilt og levert fra Karl Nordbys bakeri og ble veldig godt mottatt av medlemmene. Den smakte meget godt sammen med kaffen. Jeg tror ikke at noen postfriske merker gikk med.

Etter kaffe og kake var fortært hadde Bergfinn Oldertrøen en oppsummering av sin statistikk over fremmøte i 2008 og totalt fra klubbens start. Dette førte til at 2 medlemmer fikk tildelt klubbens glass for fremmøte 300 ganger. Det var Paal W. Klaveness og Tor H. Steen. De fikk varm applaus. Klubbens gullnål ble tildelt Karin Johansson for aktivt arbeid i styret, ansvar for Oppegård-samlingen og arbeid med web-sidene.

Tor H. Steen hadde deltatt som utstiller i åpen klasse på Hafrsfjord 95 med sin samling om fakkelstafetten 1993-94 ”Fra Morgedal til Lillehammer”. Han holdt et morsomt kåseri om hvordan han hadde startet samlingen og hvilket arbeid det hadde ført til for å lage en utstillingssamling. Han fikk bronse og diplom for samlingen på utstillingen. Han hadde med deler av den for at vi andre kunne få titte. Flott samling Tor.

Det ble også vist fram en liten samling med ”mimrepapirer” fra klubbens start og første møte i 1981 der det møtte 13 medlemmer. Sigurd Killèn hadde laget en en-ramme med brev med gamle Oppegådstempler. Dessuten lå klubbens Oppegård-samling fremme til beskuelse.

Nils Yngve Nilsen hadde laget et spesielt postkort med motiv og personlig frimerke av Oppegaard Jernbanestasjon med overtrykk ”Møte nr. 500 24.09.2008”. Dette var til salgs til medlemmene og det var første og siste salgsdag.

Kveldens siste aktivitet var en miniauksjon, selvfølgelig nr. 500. Nesten alle objektene hadde utrop 500 øre og auksjonarius var som alltid Paal W. Klaveness.

Klikk på kaka for større versjon.